En Guide till Broddar

Broddar är oumbärliga verktyg för att få extra grepp och stabilitet på halt underlag. Oavsett om det är vinteris, våta gator eller hala ytor, kan broddar hjälpa till att förhindra olyckor och ge dig säkerheten du behöver. I denna guide kommer vi att besvara några vanliga frågor om broddar för att hjälpa dig att välja rätt typ och använda dem på rätt sätt.

 • Vilka broddar ska man ha?

Valet av broddar beror på flera faktorer, såsom typen av underlag, dina behov och aktiviteterna du planerar att utföra. Det finns olika typer av broddar att välja mellan, och valet beror på ändamålet. För generellt användande och ett jämnt grepp över olika ytor är koniska broddar vanligtvis ett bra val. Kortskaftade broddar ger ökat grepp på mjukt underlag och är lämpliga för terrängkörning eller promenader i snö. Långskaftade broddar ger djupare grepp och är användbara vid vandring i djup snö eller isiga berg. Om du behöver utmärkt grepp på hala ytor, är kulbroddar det bästa alternativet.

 •  Var köper jag broddar?

Broddar kan köpas hos specialiserade butiker eller online. Det finns flera pålitliga leverantörer där du kan hitta ett brett utbud av broddar för olika ändamål. Ett exempel på en pålitlig leverantör är www.broddar.se/, där du kan hitta broddar i olika typer och storlekar. Innan du köper broddar är det viktigt att kontrollera storlek och kompatibilitet för att säkerställa att de passar dina skor eller kängor.

 • Kan man köra bil med broddar?

Det rekommenderas starkt att inte köra bil med broddar på. Broddar är utformade för att ge extra grepp på isiga eller hala ytor och kan skada asfalt och andra vägbeläggningar. Att köra bil med broddar kan påverka däckens prestanda och minska körsäkerheten. För att undvika skador och problem, se till att ta av broddarna innan du kör bil.

 • Kan man gå med broddar på asfalt?

Det är möjligt att gå med broddar på asfalt, men det kan vara obekvämt och skada asfalten. Broddar är främst designade för att användas på isiga eller hala ytor och kan vara överdrivet hala på fast underlag som asfalt. Det är bäst att använda broddar på ändamålsenliga ytor och ta

 • Vilken höjd på broddar bör man välja?

Valet av höjd på broddar beror på underlaget och aktiviteten du planerar att utföra. Generellt sett finns det låga, medelhöga och höga broddar att välja mellan. Låga broddar är lämpliga för stadspromenader, vardagsbruk eller lättare aktiviteter på lätt isigt underlag. Medelhöga broddar ger bättre grepp och stabilitet på snöiga eller isiga ytor och är bra för promenader eller vandringar. Höga broddar är mer robusta och är lämpliga för extrema förhållanden, såsom vinterklättring eller isfiske. Tänk på att välja broddar som passar dina behov och aktiviteter.

 • Vad kostar broddar?

Priset på broddar varierar beroende på kvalitet, varumärke och typ av broddar. Generellt sett kan du förvänta dig att betala mellan 200 kr och 800 kr för ett par broddar av god kvalitet. Det kan vara värt att investera i högkvalitativa broddar för att få långvarig hållbarhet och pålitligt grepp. Kom ihåg att priset kan variera mellan olika återförsäljare och beroende på vilka funktioner och material broddarna har.

 • Hur sätter man på broddar?

Att sätta på broddar är relativt enkelt, men det finns några steg att följa för att säkerställa korrekt användning och säkerhet:

 1. Kontrollera att dina skor eller kängor är rena och fria från smuts eller snö. Detta kommer att säkerställa att broddarna sitter ordentligt.

 2. Placera broddarna över skons tå- och hälområden. Se till att de sitter jämnt och stabilt.

 3. Justera eventuella remmar eller spännen på broddarna för att säkerställa en tät passform och förhindra att de glider av.

 4. Gå försiktigt och testa broddarnas grepp på ett säkert underlag innan du ger dig ut på isiga eller hala ytor.

 5. Var försiktig och uppmärksam när du använder broddar för att undvika att halka eller trassla in dig i hinder.

Kom ihåg att följa tillverkarens anvisningar och rekommendationer för att använda broddarna på rätt sätt.

Avslutning:

Broddar är ett viktigt verktyg för att ge extra grepp och stabilitet på halt underlag. Genom att välja rätt typ av broddar och använda dem på rätt sätt kan du öka din säkerhet och minska risken för olyckor. Kom ihåg att överväga underlaget, dina behov och aktiviteten du planerar att utföra när du väljer broddar. Köp broddar från pålitliga leverantörer och se till att de passar dina skor eller kängor korrekt. Ta all

broddar 24 dubbar för vandring